MEER DAN 30 JAAR ERVARING

Met meer dan 30 jaar ervaring en een team van gedreven, specialistische mensen levert vision tools apparatuur en expertise aan audiovisuele leveranciers door heel Europa.

De geschiedenis van vision tools begint als Stephan Schlüter in 1987 het distributiemerk AVTV GmbH lanceert. Om ook aan de dry hire behoefte te kunnen voldoen, wordt vision tools niet veel later opgezet. Sindsdien heeft het bedrijf zich doorontwikkeld tot één van de grootste dry hire leveranciers in Nederland en Duitsland. Met de uitbreiding naar Nederland in 2014 heeft vision tools een nieuwe weg ingeslagen en zich strategisch voorgesorteerd om internationaal verder te groeien.

Dankzij de efficiënte samenwerking tussen onze filialen, klantgerichte processen en team van ervaren mensen zijn we er trots op een krachtige en betrouwbare partner voor AV bedrijven in Nederland, Duitsland en de rest van de wereld te kunnen zijn.

DIENSTEN

vision tools is expert voor high end specialistische audiovisuele apparatuur. Je kunt bij ons terecht voor dry hire van hoogwaardige techniek en professionele trainingen op het gebied van video- en presentatie techniek.

Kortom: prima service, high-end techniek en advies op maat voor serviceproviders, producenten en event specialisten in de AV branche en evenementen sector. Ons advies is overigens altijd onafhankelijk en samen met onze klanten vinden we de uitvoering die het best past bij het budget en de toepassing.

RENTAL & DRY HIRE

We werken diplomatiek, professioneel, snel en nauwkeurig: een uitgebreid advies voor een goede beslissing. Zodra de order is bevestigd, kan hij direct worden gerealiseerd. Een snelle verwerking, hoge beschikbaarheid en een tijdige levering is vanzelfsprekend voor ons. Ons aanbod is dus net zo uitgebreid als flexibel.

VERKOOP

Ons volledige assortiment bieden we te koop aan. Dankzij decennia ervaring en ons wereldwijde dealernetwerk hebben we altijd toegang tot de nieuwste, meest recente techniek op de markt en kunnen we apparatuur als eerste aanbieden. Daarnaast hebben we vaak veel apparatuur op voorraad, en hoef je dus niet lang te wachten op je order.

 

 

SERVICE

Kwaliteit, service en betrouwbaarheid staan bij ons met stip op 1. Zowel bij binnenkomst als vertrek wordt apparatuur grondig getest door gespecialiseerde technici. Deze service is ook beschikbaar voor onze partners en klanten – ook als de apparaten niet bij ons zijn ingekocht kunnen we de kwaliteitscontrole voor onze rekening nemen.

 

WAAROM WIJ

Het succes staat op nummer 1: we zijn flexibel, loyaal, en discreet. We begrijpen dat onze bescheidenheid onze klanten succesvol maakt. Dit betekent dat ons personeel, onze kisten, onze technische apparatuur, evenals onze wagens niet gemerkt zijn met vision tools logo’s. Wil je ons juist aan tafel hebben om je klanten te adviseren, dan kan dat natuurlijk. Desalniettemin kun je ook dan rekenen op onze discretie en ondersteunende houding.

ONZE KLANTEN

Als B2B groothandel en dry hire leverancier zien we onszelf als partner voor professionals: serviceproviders van evenementen techniek, systeembehuizing, apparatuur en integratie voor mediatechnologie. Onze klanten bouwen op onze knowhow en service. vision tools is betrouwbaar, adviserend en technisch onderlegd zodat onze klanten optimaal resultaat kunnen behalen bij hun klanten.

AANBOD

We bieden producten van partners zoals Analog Way, Panasonic, NEC, Epson, AV Stumpfl en Sharp.
Ons verhuur aanbod bestaat uit LCD- en laserprojectoren, LED-wanden voor binnen- en buitenbediening, en normale, signage en touchscreen displays. Digitale camera’s, opname- en afspeel techniek, image processing, signaal conversie en verwerkingsoplossingen, computers en mediaservers. Ook bieden we split- en vergrendelingsmuren aan, waar alle denkbare indelingen en formaten mee kunnen worden gerealiseerd.
Naast audiovisuele apparatuur leveren we ook hygiëne-technologie, UV-lucht- en reinigingsmiddelen.

REFURBISHED INKOOP/VERKOOP

Op aanvraag kunnen alle producten uit ons assortiment t ook worden gekocht: goede apparatuur, vaak minimaal gebruikt, voor een lage prijs. Uiteraard is ons fair budget aanbod volledig functioneel, getest en geleverd met de garantie van de fabrikant of vision tools. Onze gebruikte techniek omvat gebruikte projectoren, videomixers, camera’s, displays, schermen, videotechnologie en allerlei accessoires: zo goed als nieuw maar goedkoper en beter voor het milieu.

 

DUURZAAMHEID

We houden van events – maar willen de aarde niet verder belasten. Voor ons is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Zoals voor elke onderneming is duurzaamheid een steeds belangrijker thema. Naast dagelijkse, operationele maatregelen, proberen wij als leverancier een bijdrage te leveren door elektronica zo veel mogelijk een tweede leven te geven, onze apparatuur zeer goed te onderhouden en waar mogelijk te repareren.

Refurbished AV techniek – het hergebruiken van waardevolle materialen.
Steeds meer materialen kennen een grote schaarste. Refurbished is daarmee een duurzame maar ook economisch gunstige uitkomst. Daarom checken we de mogelijkheden van gebruikte techniek in onze workshop, en kijken we wat we kunnen hergebruiken en refurbishen. We gebruiken altijd originele reserveonderdelen, updaten apparaten met huidige software, en voeren complete en uitgebreide reiniging uit (ventilatoren, filters, zeven, enz.). Daarnaast zorgen we ervoor dat de apparaten er tip top uitzien: krassen en slijtage wordt uiteraard weggewerkt. Met ons refurbished aanbod ben je gegarandeerd van volledige functionele techniek én een lagere carbon footprint.

Techniek als nieuw: beter voor het milieu en je cashflow
Hergebruik van elektronica is een uitkomst voor de branche: gebruikte technologie is niet alleen budgetvriendelijk en milieubewust, het biedt ook uitkomst bij lange wachttijden door onderdelen schaarste in de supply chain.

De techniek waar in onze sector mee gewerkt wordt is van hoge kwaliteit en wordt gemaakt met duurzame, schaarse materialen. Het hergebruiken van de apparatuur of onderdelen van de apparatuur is dus een logische stap. Zo verkleinen we de afvalberg én voorkomen we onnodig veel uitstoot bij productie van nieuwe technologie.

vision tools volgt de WEEE-richtlijnen (Waste of Electrical and Electronic Equipment. Alle apparaten van vision tools zijn WEEE gecertificeerd.

Duurzame elektronica – een lang leven voor apparatuur
De levensduur van elektronische apparaten neemt al jaren met hoge snelheid af. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek belandde alleen al in Europa in 2017 4,6 miljoen ton elektronisch afval in de prullenbak. In hetzelfde jaar veroorzaakte elke inwoner van Nederland gemiddeld 10,1 kilogram elektronisch afval. In totaal is 837.000 ton elektronische apparatuur op de vuilnisbelt beland.

Een langere, circulaire levenscyclus
Duurzaam en bewust omgaan met natuurlijke resources is onvermijdelijk. ‘Extended Life Cycle’: we vertrouwen op de kwaliteit van de apparatuur en een lange levensduur. Daarnaast werken we aan het optimaliseren van ons onderhoud en zorgen zo voor hergebruik van een groot aantal apparaten.

Om de branche te helpen beter gebruik te maken van bestaande apparatuur, kopen wij ook graag uw oude materiaal in. Dus, wil je de ecologische voetafdruk van je bedrijf verkleinen? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

TOT HIER DOORGELEZEN?

Dat is mooi! Wellicht ben je geïnteresseerd om bij ons te komen werken? Openstaande vacatures staan hieronder.